مطالب موجود در بخش برندگان جوایز نوبل
برنده جایزه نوبل
برنده جایزه نوبل
برنده جایزه نوبل که توسط آکادمی سوئد تعیین شده و در اوایل اکتبر هرسال معرفی می شود، یک مدال طلا، دیپلم افتخار و یک جایزه نقدی دریافت می کند که میزان جایزه نقدی به درآمد بنیاد نوبل در آن سال بستگی دارد. جایزهی نوبل ادبیات که میتوان آن را معتبرترین جایزهی ادبی دنیا معرفی کرد، از ارزش مالی بسیاری بالایی برخوردار است.
جایزهی نوبل ادبیات:
جایزه ادبی «نوبل» یکی از پنج جایزه نوبل (فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، ادبیات و صلح) است که هرسال به کارنامه کاری یک نویسنده که به گفته آلفرد نوبل «برجستهترین اثر با گرایش آرمانخواهانه» را نوشته باشد تعلق می گیرد.
فون برینگ
فون برینگ
امیل آدولف فون برینگ (به آلمانی: Emil Adolf von Behring) فیزیولوژیست آلمانی، که برنده اولین جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۱ به خاطر کشف سرم دیفتری بود. وی در سال ۱۹۱۷ درگذشت.
فرانسوا انگلرت
فرانسوا انگلرت
فرانسوا انگلرت (به فرانسوی: ɑglɛʁ)؛ متولد ۶ نوامبر ۱۹۳۲) فیزیکدان نظری اهل بلژیک است که در سال ۲۰۱۳ به همراه پیتر هیگز به خاطر کشف مکانیسم هیگز که به درک منشأ جرم ذرات زیراتمی کمک میکند موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد.
جایزه نوبل فیزیک
جایزه نوبل فیزیک
جایزه نوبل فیزیک یکی از جایزههای نوبل است و هرسال از سوی آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعطا میشود.
از سال ۱۹۰۱ تا سال ۲۰۰۷ به ۱۸۰ نفر جایزه اهدا شده است.
مو یان
مو یان
گوان موئه ، با نام مستعار مو یان، نویسندهٔ معاصر چینی است که در سال ۲۰۱۲ به خاطر «رئالیسم خیرهکنندهای که قصههای مردمی و تاریخ را با زمان حال پیوند میدهد» برندهٔ جایزهٔ نوبل شد. مو یان، نام مستعار اوست که معنی «سکوت کن» میدهد.نام حقیقی او گوان موئه است. در خارج از مرزهای چین بیشتر به عنوان نویسندهٔ رمانی شهرت دارد که فیلم «ذرت سرخ» از روی آن ساخته شد. آثار مو یان به بیش از ده زبان، از جمله انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و نروژی ترجمه شدهاند.
رابرت لفکوویتس
رابرت لفکوویتس
رابرت ژوزف لفکوویتس، ( Robert Joseph Lefkowitz)، شیمیدان امریکایی و برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۲۰۱۲ میلادی است.
زندگینامه
او در سال ۱۹۴۳ میلادی همگاه با ۱۳۲۲ هجری خورشیدی، در شهر نیویورک و در خانوادهای یهودی متولد شد.
سرژ هاروش
سرژ هاروش
سرژ هاروش (به فرانسوی: Serge Haroche ) فیزیکدان فرانسوی (متولد ۱۱ سپتامبر ۱۹۴۴ در کازابلانکا مراکش ) است. او در سال ۲۰۱۲ برای “روشهای تجربی پیشرو منجر به اندازه گیری و دستکاری سیستمهای مجزای کوانتومی” برنده جایزه نوبل فیزیک شده است. او هم اکنون پروفسور فیزیک و رییس کلژ دو فرانس (معتبرترین آکادمی علمی فرانسه) و صاحب کرسی فیزیک کوانتومی است.
استاد راهنمای او در دوره دکترا (۱۹۷۱-۱۹۶۷) کلود کوهن تانوژی بوده است که خود در سال ١٩٩٧ برنده جایزه نوبل فیزیک برای “سرمایش لیزری و تله گذاری اتمها” شده است. هاروش از فیزیکدانان بسیار پیشرو در اپتیک کوانتومی است و کتاب تالیفی او “کاوش در کوانتوم” یکی از مراجع اصلی و کلاسیک در زمینه اتم، فوتون و کاواک اپتیکی است.
هرتا مولر
هرتا مولر
هرتا مولر (به آلمانی: Herta Müller) (زاده ۱۷ اوت ۱۹۵۳) نویسنده، شاعر و مقالهنویس رومانیاییتبار آلمانی است که سال ۲۰۰۹ برنده جایزه نوبل ادبیات شد
زندگینامه
مولر سال ۱۹۵۳ در یک روستای آلمانی زبان در غرب رومانی به دنیا آمد و خانواده اش جزو اقلیت آلمانی کشور رومانی بود. مادرش پس از جنگ جهانی دوم توسط نیروهای نظامی شوروی به اردوگاه کار اجباری اعزام شد.
کارول گریدر
کارول گریدر
کارولین ویدنی “کارول” گریدر ( Carolyn Widney “Carol” Greider) زیستشناس آمریکایی، پژوهشگر، استاد دانشگاه و برندهٔ نوبل پزشکی سال ۲۰۰۹ است.
کارول گریدر، دکترایش را سال ١٩٨٧ زیرنظر دکتر الیزابت بلکبرن، در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی گرفت و یک دوره فوقدکتری در آزمایشگاه کلداسپرینگ، گذراند و اکنون نیز استاد گروه زیستشناسی مولکولی و ژنتیکی دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز است.
جایزه نوبل پزشکی
یکصدمین جایزهٔ نوبل پزشکی، به کارول گریدر، جک ژوستاک و الیزابت بلکبرن، به خاطر پژوهشهایشان در زمینهٔ کشف مکانیزم حفاظت تلومر از کروموزومهای خطی، اهدا خواهد شد.